Kapcsolat

Ha úgy érzed segíteni tudok neked, vagy csak kérdésed van, kérlek vedd fel velem a kapcsolatot!

Kérdésed van?

Ha kérdésed van, vagy csak szeretnél velem kapcsolatba lépni, akkor azt itt is megteheted.

  A szülőcsoporton velem lehet-e a gyerekem?

  Alapvetően nem szoktuk javasolni, hogy legyen kisgyermek a közeledben.

  Ennek két vonzata van: Az egyik, hogy a többi résztvevő biztonságérzetét ronthatja. Ha valaki cenzúrázza önmagát, akkor nehezebben tudunk haladni, mert a szülőcsoport nagy része támogató csoport, amiben az érzéseinkről beszélünk, ami egyértelműen nem a gyerek dolga meghallgatni.
  A másik, hogy neked is nehezebb pont ezért kérdéseket feltenni és megosztani a gondolataidat. Attól függően, hogy mekkora a gyermeked, már erősen igényelheti a figyelmedet. Azért szoktuk kérni, hogy a gyermek ne legyen jelen, hogy minél többet tudjál kapni a csoport által. Támogatást, információt.
  Remélem, hogy így is meg tudod oldani a jelenlétet, és ha úgy érzed, hogy többnyire ilyenkor alszik, akkor ez megoldható lehet. Természetesen még a legjobb szervezés esetén is előfordul, hogy “helyzet van”. Ezeket igyekszünk megoldani.

  A párommal mindketten szeretnénk megtanulni az eszközöket, jöhetünk együtt a szülőcsoportra?

  Nagyon jó, hogy közösen szeretnétek a kihívásokra megoldást találni! Általában nem szoktuk ajánlani, hogy mindketten ugyanarra a csoportra jöjjetek, mert a szülőcsoporton sok érzést osztunk meg, a gyermekeinkkel kapcsolatban, a szülőségünkkel kapcsolatban, ami a párkapcsolatunk számára megterhelő lehet. Mindemellett ez a ti döntésetek, és én megbízok abban, hogy el tudjátok dönteni, hogy ilyen feltételekkel tudtok-e részt venni a szülőcsoporton.

  Muszáj az érzéseimmel foglalkozni?

  Az alkalmakat az ügyfeleink maguk irányítják. Én csak javasolok, de te vagy az aki döntesz arról, hogy mivel foglalkozzunk.

  Kell-e hoznom kérdést az alkalomra?

  Ha hozol kérdést, az azért jó, mert a lehető legjobban ki tudod használni az alkalmat. Ha éppen aktuálisan mégis nehéz megfogalmazni, akkor szánunk arra időt, hogy konkréttá tudd tenni azt, hogy mivel szeretnél dolgozni.